KFUM Klättring

KFUM Klättring erbjuder klättring för stora och små, vana som ovana – för alla som vill ha roligt tillsammans. Klättring är en utmanande, spännande och framför allt riktigt rolig sport, som passar den som vill att träning både ska vara skoj och krävande. På KFUM Klättring träffas, klättrar och byter man erfarenheter tillsammans. Träninen är rolig under avslappnade former och den som är ny lär sig snabbt grunderna av de mer erfarna klättrarna i gänget. Klättringshallen är öppen för alla, vardagar mellan 08:00 och 17:00. För den KFUM-medlem som vill klättra utanför den tiden finns det möjlighet att köpa ett så kallat väggkort.

Med ett väggkort får du genom KFUM Klättring möjligheten att klättra i hallen utanför vanliga öppettider. Tänk bara på att den som är under femton år måste ha målsmans tillstånd för att skaffa ett väggkort. Att hålla på med klättring är roligt men jobbigt. Det är en väldigt fysisk sport, som inte bara kräver styrka utan också mycket smidighet och mod. Det är, av förklarliga skäl, inte en sport för den höjdrädde, men lider du inte allvarligt av höjdskräck så finns det ingen anledning att inte prova. Alla är nybörjare i början och med lite träning och ett steg i taget-taktik kan alla som vill bli klättrare.

Ta steget med KFUM Klättring

KFUM Klättring finns till för alla som vill hålla på med klättring och vågar prova på hur roligt det är. Det finns stor risk att den som provar får blodad tand och fastnar. Klättring är riktigt beroendeframkallande och ju bättre man blir, ju roligare är det. Att klättra så kallad bouldring, vilket sker utan säkerhetslina, inne i hall är en sak, men för den inbitne fantasten räcker detta snart inte. Kanske går just du vidare och börjar klättra i större hallar eller utomhus. Tänk bara på att du då verkligen måste kunna grunderna. Att klättra med KFUM är en bra början.

KFUM Klättring erbjuder kurser i klättring