KFUM Sverige

KFUM Sverige är en ungdomsrörelse som erbjuder mötesplatser där ungdomar kan utvecklas till sin fulla potential både fysiskt och psykiskt. Ledstjärnan inom KFUM Sverige är att skapa möjligheter för barn och unga. Rörelsen startade 1884 i Sverige och har alltid vilat på en kristlig värdegrund. Alla är välkomna oavsett bakgrund. Det viktigaste är att visa varandra medmänsklighet, respekt och att agera med kärlek och förlåtelse. Alla har behov av fysisk aktivitet, kunskap och tid för reflektion. Detta är rörelsens grundfilosofi och dess logotyp, den röda triangeln, symboliserar kropp, själ och ande. Om man mår bra och trivs kan man även få andra att känna på det viset. Hos http://grappling-academy.se kan du läsa om hälsofördelarna med motion.

KFUM Sverige arrangerar en rad olika fysiska aktiviteter i olika delar av landet. Klättring är ett av dem. I exempelvis Umeå har föreningen en klätterhall som erbjuder utmaningar både för barn och vuxna. Klättring är en spännande och kul aktivitet. Det behövs ingen speciell utrustning och speciella klätterskor finns att låna. Vill man anordna ett annorlunda kalas kan klätterhallen hyras. KFUM anordnar även olika typer av läger och på vissa av dem betalar man efter förmåga. Detta betyder att en del betalar mer medan andra betalar mindre. Det finns även läger där man kan ansöka om friplats om man själv inte kan finansiera lägervistelsen.

KFUM Sverige erbjuder meningsfullt jobb

KFUM Sverige är en verksamhet som hela tiden utvecklas och därför behövs ofta nya medarbetare. På sommarlägren kan man arbeta som volontär. Här får man mat och husrum samt en dagsersättning. Att jobba som lägerledare är ett mycket givande och intressant jobb. Det ger dessutom värdefulla erfarenheter. Det finns flera olika uppdrag och en del sträcker sig över hela lägerperioden medan andra varar en eller två veckor. Den viktigaste egenskapen man bör ha för att jobba på läger är att tycka om att jobba med barn och unga samt att vilja ge dem en fantastisk lägerupplevelse. Vissa av uppdragen kräver att du har arbetat på något av KFUMs läger tidigare.

KFUM Sverige anordnar sommarläger i olika delar av landet